Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

РАДУЙТЕСЯ Й ВЕСЕЛІТЕСЯ!

27 лютого 2009 р.

Тимчасовий храм Великомученика й цілителя Пантелеймона в селищі Люблинець Ковельського районного деканату. Світлина Данила ЗінкевичаАрхієпископ Луцький і Волинський Михаїл одвідав парафію Великомученика й цілителя Пантелеймона у селищі Люблинець Ковельського районного деканату. Він освятив престіл новозведеного невеличкого храму поруч із будівництвом іншого, великого.

«Коли бралися за спорудження цього Божого дому, напевне ж, хтось вагався – чи стане сил, чи вистачить грошей. А Господь дав і сил, і жертводавців – від серпня по грудень каплицю звели. І великий храм так само з Божою поміччю зведете. Цю справу вашого життя будуть споминати по всі віки. Усякі життєві труднощі перемагайте з вірою, бо з вірою, як написано в Євангелії, горі скажи – рушся! і вона рушиться. Усі труднощі перемагайте з радістю. Бо Всевишній не створив людину для страждань, а створив для радості, навіть у випробуваннях. Тож ідіть по життю, радіючи усьому, що посилає Творець, і діліться з усіма цією радістю віруючої людини», – сказав у проповіді владика.

З високопреосвященним співслужили ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис, настоятель парафії священик Степан Старевич та інші священнослужителі.

Слід зазначити, що гроші на храм збирали і по селищу (здавали й деякі прибічники Московського Патріархату), і по всьому благочинню. Особливо постарався на будівництві церковний староста Федір Долінко: своїм коштом придбав понад сто вантажних машин будматеріалів. Допомагає і влада – голова райдержадміністрації Валентин Скуба та його заступник Олександр Місяць (вони були і на цій Божественній Літургії). Погляди громади і благодійників тепер звернені на фундамент великого Пантелеймонівського храму, що закладено поруч.

27 лютого 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо