Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ОСЬ І БЕРЕЗНЕВЕ ЧИСЛО!

19 березня 2009 р.

Газета «Волинські єпархіальні відомості»А містить новий, постовий номер «Волинських єпархіальних відомостей» такі ключові матеріали.

«Унікальне видання». Так без перебільшення належить сказати про нову книгу видавничого відділу «Ключі» нашої єпархії «Пасії. Страсний хресний хід». Вона містить повний виклад для священиків і мирян цих двох православних служб, які правляться Великого посту. Але якщо текст Пасій (Страждань) усталив ще у XVII ст. святитель Петро Могила, то Страсний хресний хід – нове Богослужіння, яке дещо подібне на так звану Хресну дорогу, що її відправляють у Католицькій Церкві. Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл благословив роботу групи компетентних фахівців, і ця книга – плід їхньої трирічної праці.

Торік Помісний собор Київського Патріархату причислив до лику святих кількох угодників Божих і фактично поновив шанування Ярослава Мудрого як святого благовірного князя, бо це шанування з плином віків занепало. Віктор Гребенюк у рубриці «З церковного календаря» розповідає про житіє цього політика-святця.

На жаль, роз’єднання українського Православ’я було притаманним не лише сьогоденню, а й минувшині. І так само, як і нині, точилася боротьба за його возз’єднання. Церковний іторик протоієрей Микола Цап завершує в цьому номері серію публікацій про нашу Церкву за часів Другої світової війни – «Возз’єднання, що зірвалось».

Чи не помічаєте Ви, що звісток про чудесне оновлення ікон, про їх мироточення й такі інші дива стає дедалі більше? Протоієрей Михайло Бучак у статті «...Та знамення не дасться...» застерігає: «не кожне чудо – від Бога!»

А чи не впадає Вам у вічі величезна кількість гороскопів? Не всі вони – суцільна дурниця, є й такі, що справді провіщають майбутнє, але силою обманця, тобто сатани. Про це – в дописі Віктора Гребенюка «Не золоти ручку брехунові».

Черниць завжди було значно менше, ніж ченців, а жіночих монастирів – ніж чоловічих. Чому так? Розповідь про жіночу обитель Різдва Христового у Володимирі Юлія Спіріна назвала інтригуюче: «Тільки для жінок».

Усім відомо, що християни повиннні співчутливо ставитися до людей. А до тварин? І до тварин теж. Приклад цього – у статті Андрія Гнатюка «Милосердя до... лелеки»: про те, як цей символ України прижився взимку в людській оселі.

«Поки маємо час» – допис Вадима Столярчука про те, як по-справжньому провести Великий піст. Бо сказано у Святому Письмі: «Поки маємо час, усім робімо добро».

19 березня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо