Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

З БОЖОЮ ДОПОМОГОЮ – ЗРОБИМО

21 березня 2009 р.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл під час нещодавної прес-конференції представникам регіональних засобів масової інформації відповів на ряд запитань.

«Які плани на цей рік має єпархіальне управління?»

«Якщо не зупинятися на менших, рутинних справах, то варто виокремити таке. Цього року всі священнослужителі єпархії складають іспит. Вони з’їжджаються у центр деканату й там компетентна комісія на чолі з правлячим архієреєм приймає у них екзамен відповідно до переліку питань, заздалегідь доведених до кожного. Усі наші священики й диякони мають принаймні одну освіту – духовну семінарію. Чимало й випускників вищих духовних навчальних закладів. Але щоденна робота на парафії нерідко призводить до того, що частина матеріалу призабувається. Тому кожен білет містить питання, що змушують людину освіжити знання. Такий екзамен корисний, і надалі ми будемо проводити його щороку, включаючи питання з різних богословських дисциплін.

Ще одне особливо значне діло – спорудження нового корпусу Волинської духовної семінарії. Надіємося з Божою поміччю цього року довершити стіни й накрити споруду.

Будемо багато уваги приділяти розбудові видавничої справи в єпархії».

21 березня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо