Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗВІТИ ДУШПАСТИРІВ

24 березня 2009 р.

Збори духовенства. Світлина Данила ЗінкевичаЩороку священики Волинської єпархії здають звіти архієрею. Але цьогорічний їх прийом, що проходив протягом минулих тижнів по деканатах, був особливим. Окрім звичайного звітування, коли береться до уваги і богослужбова, і просвітницька, і господарська діяльність, священики, а також диякони, складали іспит. Комісія, до якої входили архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер протоієрей Микола Цап і викладач Волинської духовної семінарії кандидат богословських наук Василь Лозовицький, перевірила, як знає духовенство Історико-канонічну декларацію «Київський Патріархат – Помісна Українська Православна Церква» (прийнята Архієрейським Собором 19 квітня 2007 року), історію українського Православ’я, а також як уміє сказати проповідь на задану цитату із Біблії.

Під час звітних зібрань владика також цікавився, чи належно парафії ведуть документацію, чи наявні в храмах засоби пожежогасіння, наголошував, що в кожній церкві має бути повний комплект богослужбової літератури.

Проведення іспиту священнослужителів єпархії – почин архієпископа Михаїла. Він має намір проводити екзаменування щороку. Тож, душпастирі матимуть добру нагоду постійно «підвищувати кваліфікацію», повторювати колись здобуті в духовних навчальних закладах знання з різних богословських предметів, що, безумовно, сприятиме поліпшенню їхнього і духовного, й інтелектуального рівня.

24 березня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо