Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДО КРИЗИ – ПО-ПРАВОСЛАВНОМУ

25 березня 2009 р.

Нині про світову фінансово-економічну кризу дуже багато говориться, чимало переживань. Церква ж навчає, що її передумовою є насамперед криза духовна, надмірне бажання багатьох сучасників до матеріального збагачення і забуття цінностей вічних, яких, як сказано в Біблії, «злодії не підкопують і не крадуть» (Мф. 6:19). Матеріальні статки додадуться, якщо будемо прагнути насамперед «Царства Божого і правди його» (Мф. 6:33).

Відгукуючись на цю животрепетну проблему – світову кризу, що боляче вдаряє по багатьох наших співвітчизниках, у Волинській єпархії складено відповідну молитву. Її за благословінням архієпископа Луцького і Волинського Михаїла вже кілька місяців додають на Літургії – у тих місцях, що передбачені для додаткових прохань, – в усіх церквах єпархії.

Ось текст молитви:

«Щоб Господь відвернув Свій праведний гнів від України в час зневіри, духовної немочі та матеріальної скрути, щоб дарував усім нам – і керманичам держави, і народові – смиренну мудрість, єдність, братолюбство, стійкість у православній вірі, терпеливість, щоб ми провадили побожне, праведне життя, Господу помолимось».

Владика Михаїл благословив прохання такого ж змісту возносити до Всевишнього і вдома.

«Антикризовою молитвою» зацікавилися місцеві та всеукраїнські засоби масової інформації – телеканали СТБ, УТ-1 тощо.

Варто зазначити, що високопреосвященний Михаїл не лише дав благословення, а й окреслив основні думки, які мають бути стисло викладені в цій молитві, її лейтмотив. Співавтором цих рядків є літературний редактор прес-служби єпархії, газети «Волинські єпархіальні відомості» і видавничого відділу «Ключі» Віктор Гребенюк. Шанувальники духовної літератури знають його прозу, поезію і драматургію, підписану ім’ям Брат Віктор. Це не перша спроба літератора у написанні літургійних текстів. Із благословення церковної влади у храмах звучать його поетичні римовані Акафіст Богородиці Холмській (є й переклад на англійську) і Молитва до волинських святих (є переклад на французьку).

25 березня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо