Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«ПОЯВА СВЯТИХ – РЕЗУЛЬТАТ ПОДВИГУ ХРИСТА»

31 березня 2009 р.

Під час наукової конференції «Святий Афанасій, ігумен Берестейський – мученик за віру православну», що відбулася у Волинській духовній семінарії. Світлина Павла ВедмеденкаЦі слова Патріарха Філарета стали лейтмотивом наукової конференції «Святий Афанасій, ігумен Берестейський – мученик за віру православну», що відбулася 26 березня у Волинській духовній семінарії (ВДС). Преподобномученик належить до сонму волинських святих, які є покровителями цього навчального закладу. Минулого року Церква відзначала 360-ліття його відходу у вічні оселі.

Доповіді виголосили вихованці ВДС Антон Береза, Василь Галайко, Ростислав Гронь, Микола Качмар, Богдан Лащенко, Василь Прус. Вони висвітлили питання святості й мучеництва у християнській традиції, а також життя і діяльність ігумена Берестейського монастиря.

Почесний гість із Київської єпархії кандидат богослів’я протоієрей Іван Швець наголосив, що святі мученики є прикладом благочестя і духовного подвигу для кожного християнина. У заключному слові ректор ВДС кандидат богословських наук протоієрей Ігор Швець зазначив, що подібного роду заходи є корисними і важливими, тому що підносять теологічний рівень навчального закладу і духовність його вихованців. Також ректор висловив надію, що конференції з ширшим колом учасників будуть проводитися якомога частіше.

31 березня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо