Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Є НА КОГО РІВНЯТИСЬ

Наталія Ротченкова та її вихованці з організатором Першого всеукраїнського турніру юних знавців Біблії доктором педагогічних наук, професором Василем ЖуковськимУ Національному університеті «Острозька академія» відбувся Перший усеукраїнський турнір юних знавців Біблії. Змагатися у знанні Божого Слова прибули близько 50 школярів. Кожному було задано 50 запитань у вигляді тестів, поділених за складністю відповідно до віку конкурсантів. Наприклад, п’ятикласники мали відповісти: «Хто був батьком Ноя?», «Що означає ім’я Мойсей?» Годі й казати про запитання для старшокласників!

Окрім того, учасники турніру протягом години мали написати есе на біблійну тему. Ось слова із твору нашої землячки Ірини Думіч: «Біблія допомагає мені вірити у Господа. Я ніколи Його не бачила і не зможу доторкнутися до поли Його одягу. Але я відчуваю лагідну і всемогутню Божу руку у скрутних ситуаціях... Мені важко боротися з гріхом, але я покладаюся на Господа, вивчаю Святе Письмо і шукаю відповіді, віддаю себе та все своє життя у Його руки».

Лучани за результатами турніру виявилися найкращими. Ірина Думіч, десятикласниця із загальноосвітньої школи № 17, яка також є вихованкою Центру християнського виховання дітей і молоді, виборола перше місце. Другою була Іванна Якімчук, п’ятикласниця з гімназії № 18, яка ходить до недільної православної школи при храмі Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії, що діє у Луцькому біотехнічному інституті. Антон Прокопчук, п’ятикласник із ЗОШ № 23, теж учень цього духовного закладу, одержав грамоту оргкомітету турніру. Кожному з них було подаровано комплект із дев’яти книг.

Усі троє конкурсантів з Волині – це юні парафіяни Київського Патріархату. Більш того, усі вони – вихованці паніматки Наталії Ротченкової, яка викладає християнську етику в загальноосвітній школі № 17 та трудиться у згаданих духовних закладах.

02 квітня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо