Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ
(оновлено)

Архієпископ Михаїл перед пам’ятним знаком депортованим холмщакам. Світлина прот. Віталія Собка

Духовенство нашої єпархії взяло участь у заходах з нагоди Дня Перемоги. В обласному центрі архієпископ Луцький і Волинський Михаїл став учасником урочистої ходи від Театрального майдану до міського Меморіалу. Тут після мітингу-реквієму на честь героїв Другої світової війни владика поклав квіти до пам’ятних знаків і відправив заупокійні літії біля центрального обеліска та монумента жертвам депортацій. З архієреєм співслужили канцлер протоієрей Микола Цап, обласний і луцький міський декан протоієрей Іван Семенюк, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецкар, ректор духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та інші священнослужителі.

«Бережімо незалежність України в мирі, порозумінні й любові, – закликав присутніх архієпископ Михаїл. – Щоб жертва наших батьків, які поклали своє життя у тій страшній війні, які були депортовані, репресовані людоненависницькими режимами того часу, не була для нас даремною».

Напередодні архієрей із духовенством на прохання місцевої влади освятив меморіальну дошку на честь жителів Луцька, які загинули від гітлерівського бомбардування в ніч з 8 на 9 травня 1944 р., встановлену на будинку по вул. Кафедральній, 6. А о. Микола Цап на запрошення місцевої влади взяв участь в урочистих зборах у луцькому народному домі «Просвіта», де було відзначено свято перемоги над нацизмом.

До святкування Дня Перемоги долучилися душпастирі у всіх деканатах єпархії. Зокрема, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк відслужив панахиду перед пам’ятником Невідомому солдатові (район Вересневе), під час якої молились голова райдержадміністрації Володимир Демчук, інші представники районної влади. Відправляючи також заупокійне богослужіння в с. Гірка-Полонка цього деканату біля пам’ятного знака примирення, о. Володимир (тут він є настоятелем парафії) у слові до присутніх наголосив на важливості молитися за спокій душ і вояків УПА, і радянських солдатів.

В Іваничах біля Меморіалу слави поминальне моління відправили священнослужителі парафії Казанської ікони Божої Матері – протоієреї Андрій (настоятель) і Василь Мельничуки. Вітаючи ветеранів зі святом, о. Андрій подарував кожному пам’ятні образки.

У святкових заходах на своїй парафії Покрови Пресвятої Богородиці в с. Миляновичі Турійського деканату взяв участь настоятель священик Володимир Пиріг, відслуживши панахиду в місцевій школі.

12 травня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо