Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МАТЕРИНСТВО – БОЖИЙ ДАР
(оновлено)

10 травня священнослужителі нашої єпархії взяли участь у заходах, присвячених Дню матері.

На прохання облдержадміністрації духовенство кафедрального собору Святої Трійці на Театральному майдані Луцька відправило молебень за здоров’я хворих дітей у рамках благодійної акції «Почуйте всі!», який очолив протоієрей Володимир Подолець. Звераючись до присутніх, він підкреслив, що найбільше покликання жінки – материнство. Але, на жаль, сучасні діти хворіють не лише фізично, а й духовно, і зцілитися від усіх недуг їм може допомогти тільки Бог.

Прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко побував у Луцькому народному домі «Просвіта», де відбулося мистецьке свято, нагородження багатодітних матерів області, концерт, виставка дитячих малюнків. Священик передав вітання й благословення архієпископа Михаїла, наголосив на необхідності плекати материнство як Божий дар. Бо кожна людина – Господнє творіння – приходить у світ від жінки. Та цим даром сьогодні чимало жінок нехтують. Тому, аби цьому запобігати, треба, щоб матері і сьогоднішні, і майбутні відчували від суспільства пошану і підтримку, не забуваючи слів із Першого послання апостола Павла до Тимофія, що жінка «спасеться через народження дітей, якщо буде у вірі й любові та в святості з цнотою» (1 Тим. 2:15).

Пізніше о. Віталій і священик Богдан Репіньовський стали учасниками акції встановлення рекорду у «Книгу рекордів України» на найдовший спільний вишитий рушник єднання, яка пройшла в центрі Луцька.

12 травня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо