Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПРОТИ СНІДУ, АЛЕ ПО-ХРИСТИЯНСЬКИ

Сьогодні на черговому засіданні Волинської ради Церков (ВРЦ) виступив представник Київського Патріархату протоієрей Віталій Собко. Він нагадав учасникам зібрання, що недавно було відзначено Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу, проводилися різноманітні акції, спрямовані на боротьбу зі страшною хворобою. «Готуючись до засідання ВРЦ, – зазначив священик, – ми переглянули оголошення та повідомлення про заходи, розміщені в провідних інтернет-виданнях Волині. Ось кілька цитат: „Заповнивши анкету, в аптечному пункті можна буде отримати безкоштовно шприц, презерватив та серветки“; „На Театральному майдані Луцька волонтери безкоштовно роздаватимуть презервативи та листівки з буклетами, у яких пропагують безпечний та здоровий секс“; „Фонд Олени Франчук АНТИСНІД випустив новий соціальний відеоролик під назвою «Презерватив – твоя ґумова броня!» Представники фонду кажуть, що мета відеоролика – нагадати про те, що найбільш надійний і простий засіб захисту від СНІДу – це презерватив“». За словами о. Віталія, подібне можна прочитати й побачити не лише у ЗМІ. Наприклад, заклик «„Так“ безпечному сексу» є і на біг-бордах, які розміщені в Луцьку та в багатьох інших містах України.

Таким чином складається враження: українську молодь послідовно навчають, що презерватив є нібито чи не єдиною панацеєю від поширення інфекції, що статеве життя поза шлюбом – норма, але головне, щоб такий секс був безпечним. Тут не йдеться, що перелюб – це гріх, що найкращим способом вберегтися від СНІДу є цнотливість та подружня вірність, – підкреслив о. Віталій.

Над нав’язуванням збоченого, нехристиянського ставлення до проблеми працює багато людей, організовуються серйозні кампанії, масові й системні акції. Представник нашої Церкви заявив, що архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, Управління Волинської єпархії Київського Патріархату переконані: Волинська рада Церков щодо цього не повинна стояти осторонь. Тому священик запропонував доручити робочій групі ВРЦ опрацювати пропозиції про спільні дії Ради з органами влади щодо боротьби зі СНІДом на християнських засадах, а також підготувати спеціальне звернення з цього питання.

З підтримкою ініціативи виступили представники Римсько- і Греко-Католицької Церков, а також голова облдержадміністрації. Тож Волинська рада Церков одностайно підтримала пропозицію.

26 травня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо