Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ДУХОВНИХ ШКОЛАХ – ВИПУСК

Архієпископ Михаїл вручає диплом бакалавра богослів’я випускникові Волинської духовної семінарії. Світлина прот. Віталія Собка

4 червня у Волинській духовній семінарії (ВДС) – особливий день: п’ятнадцятий випуск із часу її відновлення у лоні Київського Патріархату. Із цієї нагоди ректор протоієрей Ігор Швець, викладачі й випускники у священному сані відправили Божественну Літургію у кафедральному соборі Святої Трійці та подячний молебень, який очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.

Нині навчальні заклади нашої Церкви перебувають у стадії реформування. Тож нинішні випускники богословського відділення (27 осіб, зокрема десятеро пресвітерів і дияконів, три ієромонахи) отримали дипломи бакалавра богослів’я. Шестеро дівчат, які закінчили регентське відділення, одержали дипломи про спеціальну освіту.

Перед учорашніми вихованцями, їхніми родичами виступили на урочистій академії у нижньому храмі собору владика Михаїл, о. Ігор Швець і викладачі. Архієрей у напутньому слові сказав: «Дехто думає, що апостоли – це тільки ті учні Христові, про яких написано в Новому Заповіті. Насправді ж ви – теж апостоли Ісуса Христа, бо ви покликані нести Його вчення і трудитися для спасіння людей. Нехай Господь зміцнює ваші сили в цьому непростому служінні».

Викладачі, випускники й вихованці Центру християнського виховання дітей і молоді в ЛуцькуУ Центрі християнського виховання дітей і молоді, що діє при семінарії, теж відбувся випуск. Директор священик Андрій Ротченков, викладачі Центру багато літ віддають свої серця дітям. Малюки з перших наборів уже дорослі, одного нещодавно й звінчано, але вони все приходять у цей гурт юних боголюбців, як у свою сім’ю. Та все ж треба підвести риску під багатолітнім трудівництвом – вручити дипломи.

Тож днями в нижній церкві собору, де щонеділі для вихованців служать Божественну Літургію, о. Андрій відправив подячний молебень. Пролунали побожні пісні у виконанні дитячого хору, звучали подяки – і випускників, і їхніх рідних. Зокрема, із задушевними словами виступила Лідія Клімчук, обидві дочки якої виросли у Центрі християнського виховання. Двадцятьом випускникам було вручено дипломи про закінчення курсу навчання.

05 червня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо