Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДАР ПОШИРЮВАТИ СЛОВО

Архієпископ Михаїл відправляє молебень за журналістів. Світлина прот. Віталія Собка

Напередодні Дня журналіста архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецкар та інші священнослужителі відправили в головному храмі області заупокійну літію по спочилих представниках ЗМІ та молебень за тих, які нині працюють на телебаченні, радіо, у друкованих виданнях й інших засобах поширення інформації. Більше п’ятдесяти журналістів дякували Богу за прожитий рік і просили сили на рік наступний.

Волинь – чи не єдина область, де за журналістів щороку правити спеціальну службу стало доброю традицією. Її започаткували 2003 року. Перший молебень за працівників засобів масової інформації відслужили в монастирі Різдва Христового, який відкрився у будівлі колишньої Луцької тюрми. Тоді ЗМІ Волині підтримали відкриття нової святині і настоятель протоієрей Богдан Гринів уперше відправив за них молебень. Згодом традиція перервалася і відродилася з приходом на волинську кафедру владики Михаїла. Відтоді між Церквою і засобами масової інформації різних форм власності й різного спрямування налагоджена тісна співпраця. Це дає можливість спрямовувати людей на шлях духовного життя.

Під час сьогоднішнього богослужіння архієпископ звернувся до журналістів з настановою. Зокрема він зазначив: «Ви володієте сьогодні даром, який посилає Вам Господь, – даром поширювати слово. Бо прийшли у цей світ з благословення Божого, щоби привнести позитив, привнести радість, пропагувати правду, боротися з гріхом, направляти заблудлих на шлях правди й істини».

Цього року, до речі, Національній спілці журналістів України виповнилося 50 років. З цієї нагоди, а також за заслуги перед Православною Церквою у відродженні духовності архієрей нагородив Волинську організацію Спілки благословенною грамотою. А кожного журналіста окропив свяченою водою, вручив проскурку й подарунок – книгу «Це було так! Біблія і сучасна наука про походження Всесвіту».

05 червня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо