Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СВЯТО МЕДИКІВ – ПО-ХРИСТИЯНСЬКИ
(оновлено)

19 червня на запрошення обласної клінічної лікарні з нагоди Дня медичного працівника архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував на святковому вечорі в Палаці учнівської молоді. Разом із деканом протоієреєм Миколою Нецкаром та іншими священнослужителями Свято-Троїцького собору владика відслужив молебень, привітав головного лікаря Івана Сидора і весь медперсонал зі святом, нагородив благословенними грамотами за активну працю на Божій ниві лікаря Василя Іщука й аптекарку Людмилу Ніколаєву.

Того ж дня в домі «Просвіта» селища Іваничі відбулись урочисті заходи із цієї ж нагоди. Як повідомив прес-службу єпархії протоієрей Василь Мельничук, привітати медиків району прибули декан протоієрей Ярослав Мельничук разом із настоятелем місцевої парафії Казанської ікони Божої Матері протоієреєм Андрієм Мельничуком. Отець Ярослав привітав головного лікаря районної централізованої лікарні Лідію Томашевську разом з усіма її підлеглими і подарував Біблію.

На це свято у Нововолинську декан протоієрей Стефан Фульмес теж побував на урочистих заходах, привітав заступника головного лікаря міської лікарні Василя Тихоступа і всіх місцевих медиків, подякував за співпрацю з Церквою (у лікарні діє храм Святителя Василія Великого), побажав натхнення у роботі. Адже медична допомога ближньому – це теж праця на Божому винограднику.

Уже не раз священик Юрій Крохмаль-Брилевський, капелан Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання, возить своїх підопічних – «людей у білих халатах» – на прощі святими місцями: до Почаєва, Тростянця тощо. А 13 червня у рамках підготовки до Дня медичного працівника повіз їх до Манявського монастиря. Понад п’ятдесят паломників – переважно середній медперсонал – побували на Літургії в старовинній православній святині. Потім священнослужителі влаштували для них мандрівку мальовничими місцями, де стоїть ця славнозвісна обитель. А 18 червня отець Юрій з нагоди того ж таки професійного свята відслужив Божественну Літургію для всього медперсоналу в актовому залі медичного закладу.

Згодьтеся, це куди краще, аніж банальний виїзд на шашлики чи якесь інше застілля, до чого звичайно зводиться професійне свято після офіційної частини.

Яка там у нас найближча дата за світським календарем, шановні отці?

22 червня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо