Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МИ ВСІ – ПРЕДТЕЧІ

Храмове свято в Цумані. Світлина Сергія Нарольського

Багато осіб прославила Христова Церква, багато імен у церковному календарі. Та це переважно дати смерті, знайдення і перенесення мощей і т. ін. А народження – Різдво – відзначаємо лише трьох осіб священної історії: Ісуса Христа, Богородиці та Йоана Предтечі, або ж Йоана Хрестителя.

Сьогодні, на Різдво цього великого пророка, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл розділив радість престольного свята з парафіянами селища Цумань. Предтечинська церква – головний храм Цуманського деканату. Його настоятель декан протоієрей Тарас Манелюк та інші священики благочиння співслужили з владикою під час Божественної Літургії. На Відправі високопреосвященний виголосив велику проповідь.

«Ми всі – свого роду Предтечі, – сказав архієрей. – Бо ми несем у мирське життя головну ідею Християнства – любов. Якщо православний сповнений любові – до рідних, до сусідів, колег, до знайомих і незнайомих, – то про такого скажуть: це справжній православний. І так він може привести до Христа маловірних чи й зовсім невіруючих. А якщо людина, що лише йменується православним, пиячить, краде, то про такого кажуть: ну що з них узяти, всі вони, православні, пияки і злодії. Тож ми повинні й самі зростати у нашій вірі, й інших до спасіння приводити своїм прикладом.», – зауважив архієпископ.

07 липня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо