Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БІБЛІЙНА ВИСТАВКА
(оновлено)

Музей волинської ікониУчора в Музеї волинської ікони відкрили виставку «Біблія у мистецькій спадщині XVII–XX ст.». На запрошення керівництва закладу та з благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла у заході взяв участь прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко. Вітаючи присутніх, він висловив переконання, що експонування історії Святого Писання, вираженого роботами друкарів, іконописців, художників, граверів, різьбярів, сприятиме росту духовної культури нашого краю. Адже «Біблія – свідчення любові Бога до людини, свідчення Заповіту, Угоди Всевишнього зі своїм найдосконалішим творінням», – зазначив священик.

На виставці представлено друковані видання Вічної книги з України, Польщі та Росії, зокрема, друкарні Михайла Сльозки у Львові, монастиря Святителя Василія Великого у Почаєві, друкарні Мамоничів у Вільні, Московської синодальної друкарні. Тут можна побачити рукописні Євангеліє 1660 р. й Апостол XVII ст., друковані Євангеліє 1670 р. і Псалтир 1774 р., ілюстровані Біблії XVII–XVIII ст. з творами львівських граверів Георгія Ієродиякона, Іллі та ієромонаха Дорофея, Йосифа Гочемського з Почаївської друкарні. На виставці демонструються ікони волинських майстрів XVIII ст., російських іконописців XIX–XX ст., західноєвропейських художників XVIII–XIX ст. Уперше в музеї виставили образи празникового і пророчого рядів іконостосу Каспера Списацького 1847 р. тощо.

17 липня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо