Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДО БОГОМАТЕРІ ХОЛМСЬКОЇ

Холмська чудотворна ікона Божої МатеріСьогодні, у день Різдва Пресвятої Богородиці, з благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла в Луцьку провели традиційне щорічне паломництво до Холмської чудотворної ікони Богоматері, оригінал якої перебуває у Музеї волинської ікони. За календарем саме 21 вересня Церква вшановує цей образ – одну з найбільших і найдавніших святинь християнського світу.

Після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці хресний хід рушив до музею. Священнослужителі несли копію чудотворної ікони. На ґанку музею її встановили поряд із оригіналом образа й освятили. Під час відправи акафіста Пресвятій Богородиці духовенство, черниці, семінаристи, віряни, підходили до древньої святині, побожно вшановували цілуванням і складали пожертви на її реставрацію.

Після богослужіння в музеї хресна хода вирушила в парк, що перед гімназією № 4, до щойно спорудженої каплиці (тимчасовго храму) на честь цієї чудотворної ікони. Тут освячену копію холмського образа передали настоятелеві протоієрею Михайлові Онищуку, його пастві й відправили молебень. До речі, як оголосив о. Михайло, вже 27 вересня, на Воздвиження Хреста Господнього, тимчасовий храм Холмської ікони Божої Матері буде освячено.

 

21 вересня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо