Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ОСЬ І ВЕРЕСНЕВЕ ЧИСЛО!

Газета «Волинські єпархіальні відомості»

У свіжому номері «Волинських єпархіальних відомостей» насамперед приверне увагу так звана світлина місяця: відтепер редакція щоразу публікуватиме фотографію, котра, з її погляду, влучно відображатиме важливу мить церковного життя, маючи при цьому певну художню цінність.

А рубрика «З церковного календаря» завжди привертає увагу читачів. Цього разу протоієрей Віталій Собко веде річ про історію Іверської ікони Божої Матері – однієї з найбільш пошанованих у Православ’ї. Вона об’єднала події Святої Землі, Грузії та Греції.

Про богородичний образ розповідає й Лариса Обухович у рубриці «Волинські ікони». Реставраторка вибрала «Різдво Богородиці» з Камінь-Каширщини, адже невдовзі відзначатимем це свято.

Незвичайна «Відповідь богослова» в цьому номері. На два складні запитання читачів (Навіщо ходити до церкви? Чи може Бог бути іншим буттям?) дають короткі, але влучні відповідь Патріарх Філарет і мирянин Віктор Гребенюк.

Статтю Андрія Гнатюка «Залікувати молитвою» ми вмістили під рубрикою «Крик душі». Цей крик Ви, без сумніву, почуєте: у матеріалі йдеться про розкопки на території колишньої Луцької тюрми, де на початку радянсько-німецької війни НКВД розстріляло тисячі патріотів. Нині це двори Замкового чоловічого монастиря Архангелів, тож тут передбачається й належно пошанувати страждальців.

Усі, либонь, знають євангельські слова: «Жниво велике, а женців мало». Про те, як у Волинській духовній семінарії нині готують майбутніх душпастирів, розповідає в інтерв’ю її ректор протоієрей Ігор Швець. Воно так і зветься – «Женці на жнива».

Сім років тому в с. Старий Чорторийськ Маневицького благочиння наші недоброзичливці зневажили освячений хрест на місці майбутньої церкви Київського Патріархату. Місцева громада ж і раніше, і нині розтоплює лід злоби променями любові. Про це – у замітці Віктора Гребенюка «Любов проти ненависті». Не про абстрактну любов, а справжню, цілком дієву. Бо ж саме за любов’ю пізнає світ, що ми – учні Христові.

18 вересня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо