Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВІД ЗАДУМУ ДО ЗВЕРШЕННЯ
(оновлено)

Храм Воздвиження хреста Господнього в Нововолинську. Світлина Данила Зінкевича

У читачів нашого сайта ще на слуху повідомлення прес-служби єпархії про освячення хреста на місці зведення храму Воздвиження хреста Господнього у Нововолинську (березень 2007-го) та освячення памятної капсули у його фундаменті (травень 2008-го). А ось 26 вересня цього року архієпископ Луцький і Волинський Михаїл разом із деканом протоієреєм Стефаном Фульмесом, настоятелем парафії протоієреєм Віталієм Голяном та іншим духівництвом вже й освятив церкву.

Під час урочистої Божественної Літургії владика виголосив проповідь, у якій, зокрема, наголосив на важливості Церкви – і як громади, і як споруди – у справі нашого спасіння. Серед багатьох вірян у Богослужінні взяв участь міський голова Віктор Сапожніков.

Високопреосвященний нагородив благословенною грамотою парафію в цілому і сімох найбільш активних парафіян, зокрема Ларису Данилів. Двох мирян, які зробили найбільші фінансові пожертви, нагороджено орденами: Рівноапостольного князя Володимира – Володимира Голяна, орденом Великомучениці Варвари – Наталію Голян (батька і матір настоятеля).

29 вересня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо