Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БУДЕ ДВА ХРАМИ
(оновлено)

Архієпископ Михаїл освячує фундамент майбутнього храму Воздвиження хреста Господнього в с. Вільхівка Горохіського деканату. Світлина Данила Зінкевича

Є немало сіл на Волині, де церковне розділення спричинило зведення двох храмів в одному селі – Київського та Московського Патріархатів. А ось у невеликій Вільхівці Горохівського деканату вже є одна церква УПЦ КП, але громада вирішила спорудити ще одну.

Річ у тім, що дерев’яна церковця, яка постала ще 1782 р., не завжди вміщає усіх бажаючих. Окрім того, в селі діє баптистський дім молитви сучасної архітектури. Тому неподалік старої святині у червні цього року почалося будівництво нового, великого храму. Стараннями всієї громади, зокрема молодих парафіян, голови приватно-орендного підприємства «Україна» Григорія Шеремети, вже змуровано підвалини. Тож настоятель вільхівського Свято-Воздвиженського храму протоієрей Василь Луньо запросив архієпископа Луцького і Волинського Михаїла на освячення фундаменту і закладення пам’ятної капсули в нього.

На Воздвиження чесного і животворчого хреста Господнього владика, горохівський декан протоієрей Андрій Сидор та інші священнослужителі звершили цей чин. Архієрей звернувся до вільхівців з архіпастирським словом, підбадьорюючи у цій нелегкій, але цілком посильній праці. «За чотири роки я освятив понад сорок нових церков на Волині. І ось тепер, коли стільки розмов про кризу, люди навіть у малих та небагатих селах, без сторонньої допомоги споруджують Божі доми, бо добре знають важливість для свого спасіння цієї справи. Вірю, що вам, як і предкам вашим, не забракне настійності в цьому боговгодному ділі, так що невдовзі постане у Вільхівці ще й новий храм», – сказав високопреосвященний.

01 жовтня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо