Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Є З КОГО БРАТИ ПРИКЛАД

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл виголошує проповідь у храмі Мучениці Параскеви-П’ятниці с. Чаруків Луцького районного деканату. Світлина Данила Зінкевича

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл одвідав Параскево-П’ятницьку парафію села Чаруків Луцького районного деканату в її храмовий празник. Владика у співслужінні канцлера протоієрея Миколи Цапа, обласного декана протоієрея Івана Семенюка, районного декана Володимира Присяжнюка, турійського декана протоієрея Миколи Даньківа, настоятеля громади протоієрея Ігоря Скиби та багатьох інших священнослужителів відправив Божественну Літургію і хресний хід навколо церкви.

На проповіді архієрей, зокрема, сказав: «Мучениця Параскева-П’ятниця ніколи не бувала ні в Чарукові, ні на Волині. Та й жила вона у дуже давні часи. Проте на спогад про неї названо храм у вашому селі. Чому? Тому, що її життя, віддане Богу і ближнім, має бути прикладом для вас. Маєте, згадуючи факти її біографії, хоч би трохи бути схожими на цю Господню угодницю. А вона була вірна Христові аж до страждальної смерті. Згадаймо ж недавні часи: далеко не кожен ходив до церкви і відкрито сповідував свою християнську віру: хтось боявся за посаду, а комусь і нічого було боятись, проте не ходив і не сповідував. Щоправда, були й такі, які мали що втрачати, але залишалися християнами. Тож приклад Параскеви нехай надихає всіх нас бути вірним Богу», – сказав високопреосвященнний.

Цього дня тут сталася ще одна приємна подія: владика охрестив новонародженого сина о. Ігоря. Тож маленький Богданко поповнив чаруківську громаду.

12 листопада 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо