Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПОМОЛІМОСЬ!
(оновлено)

Волиняни піднесли заупокійні молитви в День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій і взяти участь у загальноукраїнській акції «Засвіти свічку». Світлина Леоніда Максимова

26 листопада архієпископ Луцький і Волинський Михаїл благословив деканам, настоятелям парафій у День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій відправити Божественні Літургії та поминальні богослужіння. Владика закликав духовенство й мирян піднести до Господа заупокійні молитви та о 16.00 взяти участь у загальноукраїнській акції, поставивши на підвіконні домівок запалені свічки.

28 листопада у Луцьку від кафедрального собору Святої Трійці рушив хресний хід. Архієрей, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці, міського деканату, отці капелани обласного центру, викладачі й вихованці Волинської духовної семінарії, очільники обласної і міської влади, представники громадськості й багато небайдужих лучан пройшли вулицею Лесі Українки до площі Братський Міст. Після короткої молитви біля Хрестовоздвиженського храму перед каменем на місці майбутнього пам’ятника Християнському милосердю волинян, які рятували від Голодомору українців з УРСР, скорботна хода прибула до Замкового майдану. Тут архієпископ Михаїл очолив заупокійну літію (коротке богослужіння з усердною молитвою). Серед численного місцевого духовенства з ним співслужили канцелер протоієрей Микола Цап, обласний і луцький міський декан протоієрей Іван Семенюк, ректор семінарії протоієрей Ігор Швець, декан Троїцького собору протоієрей Микола Нецькар.

На завершення заходу учасники долучилися до загальноукраїнської акції «Запали свічку», виклавши на бруківці хрест із запалених лампадок, свічок і пшеничних колосків.

Такі ж богослужіння проведено по всій єпархії. Зокрема, як повідомив священик Андрій Шевчук, у Володимирі людна хресна хода пройшла вулицями міста від собору Різдва Христового до символічної могили жертвам голодомору. Молитву за спокій душ невинно загиблих українців піднесли священики на чолі з районним деканом протоієреєм Євгеном Шевчуком.

29 листопада 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо