Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ОГЛЯД ЄПАРХІАЛЬНОЇ ГАЗЕТИ

Листопадово-грудневе число «Волинських єпархіальних відомостей» принесло читачам, зокрема, такі публікації.

У рубриці «З церковного календаря» протоієрей Віталій Собко розповідає про святих Гурія, Самсона й Авива – покровителів щасливого шлюбу, мирного родинного життя, а Віктор Гребенюк – про святителя Амвросія Медіоланського, одну з найпотужніших постатей християнської віри.

Ангеліна Вигоднік та Людмила Карпюк у рубриці «Волинські ікони» повідали про образ «Свята Варвара з житієм» із с. Колмів на Горохівщині та взагалі про тип житійних ікон.

Одна свічка горить ясним полум’ям, інша – чадить. Чи не знак це з потойбічного світу, від душі тієї людини, за яку моляться? Про це просвічує читачів у матеріалі «Свічка плаче, свічка гасне...» ігумен Константин (Марченко). Дивіться рубрику «Відповідь богослова».

Цього року минає триста літ із часу кончини гетьмана Мазепи. Він, звісно, всеукраїнська величина. А якими були зв’язки великого гетьмана з нашим краєм? Про це розповідає Володимир Рожко у статті «Іван Мазепа і Волинь».

У дитячій сторінці «Стежинка до храму» вміщено повчання «Через Червоне море» (продовження публікацій зі священної історії) та оповідання «Свята дружба».

Окрім цих статей у номері вміщено чимало й іншої корисної інформації: хроніку церковного життя нашої єпархії, листи читачів тощо.

11 грудня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо