Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БЕРІМО ПРИКЛАД З МИКОЛАЯ

Храм Святителя Миколая Чудотворця в Луцьку. Світлина Юрія Павлюка

19 грудня – день спомину святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця. Це свято невелике, але дуже шановане в Україні.

Цього дня в Луцьку відзначила храмовий празник Миколаївська парафія. Радість свята розділив із вірянами архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. У співслужінні з канцлером протоієреєм Миколою Цапом, настоятелем протоієреєм Миколою Гоєм та іншими священнослужителями владика відслужив Літургію. «Не так важливо, що і скільки ми даруємо ближньому. Важливо, щоб доброта була постійна і від щирого серця. Важливо, щоб добро не робити напоказ, фальшиво. Факти із життя святого Миколая – для нас приклад нелицемірної турботи про ближнього», – сказав високопреосвященний у проповіді. Під час відправи архієрей нагородив отця настоятеля хрестом із прикрасами, а священика Миколу Цап’юка, викладачі духовної семінарії, настоятеля парафії Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату, – золотим наперсним хрестом.

Того ж дня після урочистого Богослужіння в кафедральному соборі Святої Трійці пройшов хресний хід із ковчежцем з частинкою мощей мирлікійського чудотворця від головного храму єпархії до пам’ятника святому, що біля міської ради. Там, біля монумента, духовенство відправило молебень.

Літургію в соборі, ходу й молебень очолив декан протоієрей Микола Нецькар. У вітальному слові він наголосив, що день міста необхідно проводити тоді, коли Церква особливо вшановує святителя Миколая, адже він є покровителем Луцька.

У святкових відправах взяв участь міський голова Богдан Шиба.

22 грудня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо