Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ХАЙ МИНАЮТЬ ВІКИ

Богослужіння з нагоди 230-річчя храму Воздвиження хреста Господнього в с. Колона Іваничівського деканату. Світлина Юрія Павлюка

Парафія Воздвиження хреста Господнього в с. Колона Іваничівського деканату відзначила 230-річчя свого храму. На ювілей прибули поважні гості: архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, декан протоієрей Ярослав Мельничук, місцеве духовенство. Співав відомий львівський хор «Орфей».

Цього дня колонинці прийшли до свого храму в особливо піднесеному настрої. На проповіді ж під час Божественної Літургії архієрей закликав присутніх завжди, і в свято, і в будень, не вгашати духа молитви й добрих справ, гуртуватися навколо своєї святині.

Тридцять років – з 1959 по 1989-й – богоборча влада не пускала сюди християн: тут було влаштовано музей села. Проте духа не вгасила, і щойно повіяло теплом перемін, як в 1989 році храм у Колоні знову став діючим. Палає цей дух в багатьох і нині. Тож владика нагородив благословенними грамотами деяких найбільших жертводавців – підприємців Валерія Діброву й Ігоря Остапчука – та не дуже заможного, проте вельми побожного селянина Олега Малашевського. Дякував за сприяння того святкового дня настоятель громади священик Віктор Кузьмич і присутнім головам сільради Вікторові Федоруку й райради Людмилі Лазаренко.

Фінанси, зрозуміло, річ важлива. Та найважливіше, що як і в минулому, так і тепер церква в Колоні є тим вогнищем, від якого запалюється віра в душах простих людей.

23 грудня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо