Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СВЯТА ВАРВАРА НА ВОЛИНІ
(оновлено)

9 травня 2006 р.

Свята великомучениця Варвара15–23 травня 2006 року Волинь приймає мощі святої великомучениці Варвари. Уперше за майже 900 років перебування в Києві вони тимчасово покидають столицю, аби в багатьох українських містах поширювати Божу милість. Велике паломництво з нагоди 1700-річчя від часу мученицької кончини святої відбудеться з благословення Святійшого Патріарха Філарета.

1 травня предстоятель Київського Патріархату розпочав подорож великої християнської святині, відправивши молебень з каноном і акафістом святій. Він зазначив, що паломництво організовується, аби дати можливість якнайбільшій кількості українських вірян помолитися перед мощами великомучениці Варвари, поклонитися їй, утвердити свою православну віру. Патріарх переконаний, що велика проща сприятиме примиренню православних. «Ті, хто приходитимуть і вклонятимуться святій Варварі, проситимуть її про здоров’я, зцілення від недругів, повинні пам’ятати, що любов єднає всіх нас, до якого б Патріархату ми не належали. Перебування мощей у різних регіонах України повинно консолідувати суспільство, яке сьогодні розділене. Ми віримо, що великомучениця Варвара своїми молитвами виблагає у Господа благословення для нашого народу», – підкреслив першоієрарх.

Після перебування на Житомирщині та Рівненщині мощі прибувають на Волинь. Прикластися до них прочани зможуть  і вдень, і вночі з 15-го до 23-го травня у кафедральному соборі Святої Трійці. Цими днями Богослужіння в головному волинському храмі триватимуть безперервно.

15 травня, приблизно о 17.00, святиню зустрічатимуть священнослужителі та віряни на Київському майдані Луцька, що біля облдержадміністрації. Звідти мощі хресним ходом понесуть до собору.

23 травня після Божественної Літургії святиню повезуть до Львова. Далі її вшановуватимуть в Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Вінниці. Звідти через Київ святиня вирушить до обласних центрів північної, центральної, східної та південної України й приблизно у вересні повернеться до Києва. До дня урочистого святкування пам’яті святої великомучениці – 17 грудня – її святі мощі будуть перекладені у нову срібну раку, яка виготовляється з нагоди ювілею її мученицької кончини.

Додаткові матеріали в мережі:
Жиленко І. Житіє та чудеса святої великомучениці Варвари; Повість святителя Феодосія Софоновича про преславні чудеса святої великомучениці Варвари; Велика скарбниця зцілень: Про мощі святої великомучениці Варвари та їх появу в Києві; Мартирій або рака (ковчег з мощами) великомучениці Варвари; Акафіст святій великомучениці Варварі.

09 травня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо