Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПЕРШЕ У ДЕСЯТОМУ

«Волинські єпархіальні відомості»

Перше число газети за 2010 рік вийшло ще на початку січня, а інтернет-версія – лише зараз, на жаль. Але основні публікації є актуальними й сьогодні, й у майбутньому.

Про образ «Богоявлення Господнє» із храму с. Перванче на Горохівщині розповідає художниця-реставраторка обласного краєзнавчого музею Лариса Обухович. Адже це свято завершує різдвяний цикл.

У рубриці «З церковного календаря» Віктор Гребенюк веде річ про рівноапостольну Ніну, просвітительку Грузії, день пам’яті якої припадає на 27 січня. Бо ж Православ’я – віра вселенська, і вірянам-українцям цікаво довідатися про подвижників Благочестя інших народів.

У святкові дні в церкві не виголошують молитов за померлих. Чому? На запитання читача відповідає кандидат богословських наук Василь Лозовицький.

«Нить традиції» – так називається допис священика Володимира Пирога про золотошвейне мистецтво у нашій Церкві. Колись воно розквітало, згодом занепало, нині ж відроджується.

Діти на сторінці «Стежинка до храму» прочитають легенду «Три дерева», а для дорослих – новинка: релігієзнавчий кросворд (хрестиківка по-нашому).

Є, звісно, й чимало іншої, зокрема новинної, інформації в першому номері «Волинських єпархіальних відомостей», а також церковний календар на 2010 рік.

28 січня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо