Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПРЕДСТАТИ ПЕРЕД ТВОРЦЕМ

Вхід Господній в Єрусалим

Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у свято Входу Господнього до Єрусалима відправив Божественну Літургію в Троїцькому кафедральному соборі Луцька.

На проповіді архієрей зауважив, що під час земного життя Спасителя Його супроводжувала велика кількість послідовників, в тому числі апостоли, спраглі благодаті Божої, бажаючи щомиті бачити Бога Живого. Тому ми сьогодні прийшли до храму, щоб уподібнитись тим, хто був у той час поруч із Христом. Бо вербова гілка – це символ нашої віри, символ шанування Ісуса. У це свято багато людей приходить до храму не тільки освятити вербу, а перш за все покаятись у своїх гріхах, впустити Господа у своє серце, примиритись із ближніми своїми. Високопреосвященний наголосив, що «немає більшої радості, аніж коли людина відчуває близькість Бога».

Владика зазначив, що найбільшою радістю для Господа є визнання нами своїх гріхів, що веде нас до примирення зі Всевишнім, із самими собою та з ближніми своїми. Передусім потрібно ухилятися від осуду інших і намагатися слідкувати, насамперед, за собою – своїми вчинками, діями. Стараючись жити праведно, ми повинні своїм прикладом навертати до Бога й інших людей, щоб, наслідуючи нас, вони увірували в Ісуса Христа. «Нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного», – сказано у Євангелії. «Тільки грішники бояться Страшного Суду, а праведники очікують на милосердя Боже і намагаються з меншою кількістю гріхів предстати перед Богом», –підкреслив архіпастир.

29 березня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо