Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ХАЙ КРАЩЕ ЦЕРКВА!

Архієпископ Михаїл освячує місце під храм Святителя Миколая Чудотворця в с. Дубова Корчма Горохівського деканату. Світлина Юрія Павлюка

Сьогодні в с. Дубова Корчма Горохівського деканату архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце для Миколаївського храму та хрест, де буде розташовано цвинтар поруч майбутньої церкви. Строго кажучи, будівництом «із нуля» це годі назвати: є три стіни, що збереглися від колишньої споруди. Тут був клуб, довгий час приміщення не використовувалось і руйнувалося. Коли ж з’явилась можливість відновити клуб, селяни загомоніи: «А чому клуб? Хай лучче церква!»

Церкви в Дубовій Корчмі ніколи не було, тож владика побажав селянам, аби з Господньою допомогою вони швидко впоралися з будівництвом, ходили в Божий дім за розрадою, за спасінням. «Я радий, що ви не руйнівники, а будівничі, що ви дбаєте за своє вічне майбутнє», – сказав високопреосвященний.

З архієреєм, зокрема, співслужили районний декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії священик Олег Корчинський. Разом із громадою молились голова місцевої селянської спілки Андрій Турак і керуючий її відділком № 2 Юрій Походій. До речі, ці керівники доклали чимало старань, щоб у Дубовій Корчмі згуртувалась парафія Київського Патріархату і щоб на місці закинутого клубу розпочалося спорудження церкви.

20 квітня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо