Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БУТИ, ЯК ВІН

Храмове свято на парафії Великомученика Юрія Переможця у Володимирі. Світлина Юрія Павлюка
Парафія Великомученика Юрія Переможця у Володимирі відзначила храмове свято, яке очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. За Божественною Літургією з ним співслужили настоятель парафії, районний декан протоієрей Євген Шевчук, міський декан протоієрей Юрій Пилипець, багато місцевих священнослужителів. В урочистому Богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Валентин Скуба, голова райради Андрій Онищук, інші представники влади, воїни-афганці, котрі, бажаючи вшанувати пам’ять загиблих побратимів, принесли квіти до пам’ятника загиблим у локальних війнах, що розташований на території Юріївського собору.

Після Служби владика виголосив проповідь про наслідування святих угодників Божих. Зокрема зазначив, що, вшановуючи одного з великих воїнів Христових, котрий не боявся жодних випробувань, ми повинні мати таку ж ревну любов до Бога, таку ж велику любов до своєї Батьківщини. «Нехай Господь дає нам силу любити ворогів наших, однак у разі наступу загарбників потрібно захищати землю, ставати до оборони, до боротьби за свій край, свою культуру».

Проте найбільше, – підкреслив архієрей, – нам потрібно навчитись боротися з самими собою, зі своїми гріхами, привчити себе до подвигу, до праведності, наслідуючи таким чином cвятого Юрія Переможця.
07 травня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо