Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЖИВОТРЕПЕТНІ ТЕМИ

Газета «Волинські єпархіальні відомості»

Чергове число «Волинських єпархіальних відомостей» – здвоєне, квітнево-травневе.

У травні з-поміж інших дат церковний календар містить день прославлення Іверської ікони Божої Матері. Дехто вважає, що це суто російська святиня. Така хибна думка з’явилася тому, що одну з копій цього образа було створено для Московії, а РПЦ доклала багато зусиль для її популяризації. Ікона ж насправді грецька й грузинська (Іверія це частина Грузії).

Інша дата нагадує нам про вчинок князів Бориса і Гліба. Щоб не збурювати громадянську війну на Русі, вони пішли на найбільшу жертву – поклали своє життя.

Про іншого святого – чудотворця Миколая, про приклад його життя мовить архієпископ Михаїл у проповіді «Отак робімо»: «Він завжди робив добро тишком, ніколи не афішував свої добрі вчинки... Цим святий Миколай навчає нас робити добрі справи не на показ, а потайки...».

Нині дуже багато мови про гомосексуалізм, особливо в Євросоюзі. А як до мужолозтва ставиться Церква? Чітко й однозначно, бо саме так сказано про нього в Божому Слові – Біблії. Так роз’яснює читачам проблему і протоієрей Юрій Близнюк у статті «Збочення виліковне». «Бог хоче, щоб заблудлі перестали йти за покликом гріховних бажань, Він хоче, щоб Святий Дух, Який освячує і животворить нас, відродив нас до життя та перемоги в духовній боротьбі».

У статті «Другого дня» Валерія Лесюк подає тлумачення чергових рядків із першої глави Вічної Книги.

Прочитаєте в цьому номері й чимало новин, дитячу сторінку тощо.

10 травня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо