Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗА ЇХНІМ ПРИКЛАДОМ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Сергія Дубинки

Учора, в першу неділю після П’ятдесятниці, коли Церква згадує всіх святих, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці, виголосивши за Богослужінням проповідь про силу слова. Зокрема, він зазначив, що цього дня вшановуємо весь сонм угодників Божих, щоб нагадати про велику віру й терплячість цих людей, споглядаючи на життя яких, ми повинні й собі укріплюватись у вірі, щоб наблизитися до Царства Небесного.

Потрібно докласти неабияких зусиль, щоб жити по-християнському, так, як жили святі. Як би не було важко, але це можливо, наголосив архієрей. Насамперед нам потрібно навчитися слідкувати за своїми словами, бо кожне слово породжує якусь дію. Тож перш ніж вимовити слово, треба завжди пам’ятати євангельське вчення, що «за словами своїми будеш виправданий і за словами своїми будеш осуджений» (Мф. 12:37).

Виховання молоді залежить найперше від того, що ми їм скажемо, що порадимо, підкреслив архіпастир. Інколи своїми необдуманими словами та вчинками спонукаємо дітей до гріха: відпускаємо їх відпочивати із черговим партнером чи коханою, дозволяємо їм без вінчання жити, створювати таким чином нібито сім’ю, без Божого благословення. Такими діями діти наші уподібнюються тваринам, бо живуть лише за інстинктом, без жодних зобов’язань, без будь-яких правил. «Ми не повинні так себе знищувати, – наголосив високопреосвященний. – Так, деградуючи морально, ми з часом самі виродимося, без війни і катастрофи. Однак Бог милостивий і дає нам можливість виправитися, – сказав владика. – Для цього потрібно трішки себе упокорити й учитися жити за Божими Заповідями, щоб Господь допоміг нам гідно виховати своїх дітей, а дітям – мати страх Божий та любов до свого ближнього».

31 травня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо