Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

ЗАЧИСЛИТЬСЯ ЗА ПРАВЕДНІСТЬ

Храм Апостолів Петра й Павла в с. Домашів Цуманського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
Днями архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив два новозбудовані Петро-Павлівські храми.

11 липня владика побував у селі Домашів Цуманського деканату. Божий дім тут споруджено вперше за історію цього невеликого поселення (90 дворів, близько 200 жителів) усього за три роки. У цьому дуже допомогли меценати, зокрема виходець із Домашева голова обласної ради Анатолій Грицюк. Він і луцький міський голова Богдан Шиба були й цього дня серед молільників і жертводавців. Разом з усім церковним народом підносили молитви до Господа голова Ківерецької райдержадміністрації Леонтій Кричкевич, місцеве керівництво. Першу Літургію в новому храмі відправили архієрей, декан протоієрей Тарас Манелюк, настоятель священик Сергій Паладовський, інше духовенство. Усіх приємно здивував високий рівень новоствореного хору.

За чималі заслуги на Господній ниві високопреосвященний вручив Анатолію Грицюкові високу відзнаку Патріарха Філарета – орден Святителя Миколая Чудотворця, а інших 22-х меценатів та церковного старосту Леоніда Грицюка, – нагородив архієрейськими благословенними грамотами.

12 липня владика відвідав парафію села Проходи Любешівського деканату. Першу Відправу він відслужив разом із деканом протоієреєм Юрієм Устимчуком, настоятелем нового храму священиком Миколою Сегетом та іншим священством. Архіпастир пригадав, що в цьому селі кілька років тому прибічники УПЦ МП висловлювали незадоволення закладинами храму Київського Патріархату. Тому у проповіді особливо наголошував на потребі молитися за ближніх, на любові до тих, хто недружелюбний до нас, аби таким чином християнська любов перемагала. До речі, стосунки між двома громадами останнім часом стали набагато кращими, братерськими. Іще високопреосвященний сказав: «Ті, хто зводить церкви, подібний до апостолів, бо так само, лиш на своєму рівні, утверджує Христову віру. І тому, хто не шкодував на це ні часу, ні грошей, ні праці, цей вчинок зарахується за праведність». За такі вчинки владика нагородив благословенними грамотами вісьмох найактивніших парафіян. Заслуговує на добре слово й уродженець Полісся Михайло Герець зі США, який уже вкотре надсилає щедрі пожертви на будівництво храмів Київського Патріархату в рідному краї, цього разу – на дім Божий у Проходах.
18 липня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо