Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВІДПОЧИНОК ПО-ПРАВОСЛАВНОМУ

В урочищі Білі Береги на Маневиччині вперше відбувся десятиденний єпархіальний молодіжний табір. Світлина з архіву протоієрея Юрія Близнюка
В урочищі Білі Береги на Маневиччині вперше відбувся десятиденний єпархіальний молодіжний табір. Його тематичний напрямок – «Сучасний шлях молодого християнина». Близько п’ятдесяти юнаків і дівчат проводили тут вільний час: молилися (дехто навіть уперше), грали в спортивні й інтелектуальні ігри, ходили на екскурсії, спілкувалися зі священиками й ченцями. Таборяни були поділені на кілька куренів, у кожного куреня був свій духівник, тож юнаки і юнки могли відверто поговорити про те, що турбує. Були й цікаві вечори коло вогнища, демонстрація духовних фільмів. Було чимало серйозних моментів, а чимало й веселощів. Жили таборяни в наметах, молилися в похідній церкві, їли з багаття, купалися в річці Стир. Не бачили тими днями Білі Береги ні цигарок, ні спиртного, не чули матюків.

«Я їхав і думав, що буде так собі, скучнувато, але цей табір – просто супер! Це великий заряд бадьорості – духовної й тілесної. Тепер я буду завжди молитися і вранці, і ввечері»; «Ніколи не сподівалася, що може хотітися йти на молитву. Насправді ж у православному таборі ще цікавіше, ніж я гадала» – безліч таких відгуків отримали організатори заходу архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, інспектор з місійної діяльності протоієрей Юрій Близнюк та інші організатори табору.
27 липня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо