Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

РЯСНІ ЧУДЕСА В МАЛЕНЬКОМУ ХРАМІ

Ікона святого Йоана Хрестителя, яка, ймовірно, замироточила в луцькому Благовіщенському храмі. Світлина інформаційної служби єпархії
Настоятель парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці в Луцьку протоієрей Микола Савчук повідомив архієпископові Луцькому і Волинському Михаїлові, що в його храмі, ймовірно, замироточила ікона святого Йоана Предтечі. Дерев’яний писаний образ із частинкою вмонтованих мощей святого вкрився краплями, які поступово почали гуснути.

Їх появу настоятель священик Микола Савчук помітив ще на Вечірні 6 липня. Були різні версії того, що сталося, які могли б пояснити природне їх походження, але всі вони відпали. Тож отець розповів про диво людям, які були на Богослужінні. 7 липня, перед Службою з нагоди Різдва Йоана Хрестителя, вони побачили, що краплини вкрили образ іще більше.

Мироточіння ікон у цій церкві спостерігали й раніше. Не один рік проявляли себе таким дивним чином образи Луки Кримського, Іова Почаївського, апостолів Петра й Павла, Різдва Христового. Але священик і парафіяни розповідають про ще одне чудо: ікона Пантелеймона у верхній частині випромінює тепло, у нижній – холодна, хоча ніяких джерел енергії біля неї нема. Якщо факт мироточіння добре відомий, то це – явище нове. Якось коментувати дива священик не наважується, але зазначає, що колись на цьому місці стояв храм. Тож чудеса в невеличкій тимчасовій церковці можна розцінити як благословення з Небес на будівництво тут величної церкви.

У єпархії багато разів траплялися подібні події, тому владика свого часу видав указ, який регламентує дії священика у разі ймовірного чуда на його парафії. Відповідно до цього документа, настоятель Благовіщенської церкви о. Микола звернувся до правлячого архієрея й отримав благословення спостерігати за іконою, що замироточила на Йоана Хрестителя, та звершувати відповідні богослужіння.
02 серпня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо