Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СТРОГЕ СЛОВО, МИРНЕ СЛОВО

Богослужіння в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці 1 серпня 2010 р. Світлина інформаційної служби єпархії
Минулої неділі після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці архієпископ Луцький і Волинський Михаїл звернувся до парафіян із пастирським словом.

Насамперед владика нагадав, що триває вступна кампанія до Волинської духовної семінарії. Саме з цієї причини тут перебуває єпископ Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, колишній випускник ВДС: він приїхав із групою абітурієнтів зі своєї єпархії, яких направляє на навчання до Луцька. До речі, Священний Синод має розглянути питання про реорганізацію ближчим часом нашої семінарії в академію.

Високопреосвященний розповів про святкування в Києві Дня хрещення Русі-України, про численні перешкоди, що чинилися цьому з боку деяких державних органів (докладніше про це – в заяві прес-служби єпархії), про небезпеку звуження прав і свобод громадян нашої країни. Архієрей закликав винуватців покаятись, бо вони пішли проти Христової Церкви. Оскільки ж, за вченням Спасителя, ми не повинні тримати зла на винуватців наших, а молитися за гонителів наших, Богослужіння закінчилося молебнем за здоров’я всіх тих, хто перешкоджав православним потрапити на святкування до Києва.
03 серпня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо