Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДО НЕБА ПІДНЕСІМО СЕРЦЯ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує нові куполи храмі Архістратига Михаїла с. Гірка-Полонка Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
26 вересня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у храмі Архістратига Михаїла с. Гірка-Полонка Луцького районного деканату з нагоди відпустового свята, дня села та освятив нові куполи. Із ним співслужили декан, настоятель парафії протоієрей Володимир Присяжнюк та інше духовенство.

Історія відпустового місця розповідає, що на місці храму в цьому селі ще 1262 року було закладено чернечу обитель Воскресіння Господнього. Однойменна церква тут була до 1943 р. з престольним празником 26 вересня – днем пам’яті оновлення (освячення) храму Воскресіння Господнього в Єрусалимі, що йменується «Воскресеніє словущеє». Багато чого змінилося відтоді, але 2009 року з благословіння владики на цю дату в парафії встановлено відпустове свято. Тож тепер сюди можуть з’їжджатися тисячі прочан, щоб помолитися на місці, яке було яскравим світильником віри наших предків, духовною фортецею українського Православ’я.

Під час Відправи владика виголосив проповідь про значення відпустового свята. Зокрема зазначив, що оновлення храму, яке сьогодні відзначаємо, насамперед є нагадуванням для нас про воскресіння Христове. Свята Церква встановлює такі торжества, щоб ми постійно пам’ятали про Всевишнього, не забували ходити до Божого дому і щиро молилися.

«Інколи, забуваючи про храм, починаємо фанатично залежати від матеріального, – підкреслив архієрей. – Однак, працюючи шість днів для своїх потреб, сьомий день потрібно віддавати Богові». Людина повинна не тільки вміти говорити про Господа, а й самовдосконалюватися, зростати духовно, наголосив архіпастир.

Наостанок високопреосвященніший нагородив благословенними грамотами Романа Мельника, Володимира Рудецького, Романа Дмитрука, інших благодійників і жертводавців.

У Богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Демчук, голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк, голова селищної ради Олександр Перванчук, керівник приватного сільгосппідприємства «Рать» Віктор Шумський та інші достойники.
30 вересня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо