Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

«НА НАШІЙ – НЕ СВОЇЙ ЗЕМЛІ»?

На Покрову у Камені-Каширському пом’янули тих, хто загинув за волю України. Світлина з архіву протоієрея Володимира Мицька
На Покрову Пресвятої Богородиці у храмі Святителя й чудотворця Миколая Мирлікійського, що в м. Камінь-Каширський, після Божественної Літургії відбувся концерт духовних піснеспівів, який виконали співці Будинку культури й Дитячої школи мистецтв. Потому парафіяни рушили до хреста на місці загибелі українських патріотів. Цю могилу в перші роки незалежності було приведено в належний порядок, поставлено пам’ятний знак. Але вона була в огорожі храму УПЦ Московського Патріархату, за нею не доглядали, панахид не служили. Тож два роки тому вірні Київського Патріархату домоглися, щоб огорожу було переміщено так, аби занедбана могила не входила до прихрамової ділянки. Тепер місце останнього спочинку українських героїв прибрано, декан, настоятель Миколаївської парафії протоієрей Володимир Мицько править тут заупокійні служби. Тому і на Покрову, що традиційно є святом українських військовиків, наші віряни зі своїми душпастирями о. Володимиром Мицьком і священиком Миколою Козаченком (кліриком парафії) прийшли помолитися за тих, хто поклав життя за волю народу.

Як повідомив інформаційній службі єпархії настоятель, у панахиді взяв участь міський голова Василь Бондар, але в минулі роки представників влади було більше. Вірні Московського Патріархату не долучилися до молитви за своїх земляків, спостерігали здалеку. «Нині, зі зміною політичної ситуації, люди принишкли, – каже о. Володимир, – тож ми себе почували на цій панахиді, мов у діаспорі, а не на рідній землі. Проте переконані, що ні жертви повстанців, ні наші прохання до Господа за їхнє упокоєння – не є марними».
16 жовтня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо