Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ХАЙ БОГ БЛАГОСЛОВИТЬ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує хрест і місце, де будуватимуть храм Апостола Филипа – за Луцьком, у районі вул. Чернишевського (за ЗОШ № 13). Світлина інформаційної служби єпархії
За Луцьком, у районі вул. Чернишевського (за ЗОШ № 13), будуватимуть храм на честь апостола Филипа. 27 листопада, у день пам’яті святого, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест і місце, де постане церква.

Перед освяченням сюди прибув хресний хід священнослужителів і вихованців семінарії, які, пройшовши від кафедрального собору Святої Трійці, долучилися до відправи. Із владикою співслужили канцлер єпархіії протоієрей Микола Цап, ректор семінарії протоієрей Ігор Швець, декан протоієрей Микола Нецькар і духовенство собору, настоятель парафії священик Володимир Вакін, священнослужителі обласного центру. У богослужінні взяли також участь намісник монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату ігумен Константин (Марченко) із братією, голова Маяківської сільради Ігор Ярмольський та парафіяни.

Після молитви архієрей виголосив слово про спорудження храму. Зокрема, зазначив: щоб збудувати Божий дім, найперше нам потрібно докласти максимум зусиль та усім серцем бажати цього. «Лише спільними зусиллями, молячись і просячи у Бога допомоги, навіть за два роки можна досягти бажаного, – підкреслив архієрей. – А тому, хто говорить, що церков і так багато, відповім, що храмів ніколи не буває забагато, адже це те місце, де людина духовно вдосконалюється, де рятує душу й задовільняє усі свої духовні потреби».
30 листопада 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо