Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НОВЕ ОБЛИЧЧЯ

Ієромонах Яків (Мільян). Світлина Ігоря Сацика
У чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, – новий намісник. 16 грудня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл звільнив із цієї посади ігумена Константина (Марченка) у зв’язку з його переходом до Києва, в Михайлівський Золотоверхий монастир, і призначив намісником ієромонаха Якова (Мільяна), який досі був скарбничим луцького Замкового монастиря Архангелів.

Новопризначеному намісникові – 29 років. Після служби в армії та заглиблення в пристрасті життєвої суєти кілька років був прихильником євангельських християн-баптистів. Повернувшись у Православну Церкву, став членом Молодіжного православного братства Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького. 2005 року пострижений у рясофор (перший, підготовчий ступінь чернецтва) з ім’ям Кирил, несе послух у жидичинській обителі. У 2006 році став ієродияконом, з 2007-го – насельником і скарбничим Замкового монастиря. Цього ж року його пострижено в малу схиму (другий ступінь монашества) з ім’ям на честь апостола Якова, брата Господнього за плоттю. 2008 року прийняв сан ієромонаха, у 2009-му став духівником Молодіжного братства, а з 2010-го – і монастиря в Жидичині.

Як зазначено на сайті Chernectvo.org, 19 грудня, в день Святителя і чудотворця Миколая, покровителя обителі, ігумен Константин представив монахам і мирянам о. Якова як намісника. У святковому богослужінні взяли участь: від Архангельського монастиря – ігумен Святополк (Канюка) із братією, від луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого – ігуменя Анастасія (Заруденець) із черницями.
21 грудня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо