Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НА ОСНОВІ ЛЮБОВІ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує новий іконостас у храмі Святителя Миколая Чудотворця с. Колодяжне Ковельського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив іконостас і очолив Божественну Літургію у храмі Святителя Миколая Чудотворця с. Колодяжне Ковельського районного деканату. Із ним співслужили декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священик Іван Оринчак та інше духовенство.

За Відправою владика виголосив проповідь про любов до Бога і ближнього. Зазначив, що «любити ближнього – це не просто слова, це – дія, яку ми повинні виконувати щодня». Аби цього навчитися, потрібно наслідувати людей, які випробували себе у вірі. Згадаймо, наприклад, Марію Єгипетську: вона, неосвічена, вміла любити Бога, ближнього й молитися. Звідки це в неї? Від чистоти серця. Адже написано: «Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать». Тому нам, щоб наблизитися до Всевишнього, потрібно полюбити своїх ближніх так, аби серце стало вільне від гріховних пристрастей, які породжуються самолюбством та гордістю, зазначив архієрей.

Користуючись нагодою, владика підніс настоятеля храму в сан протоієрея, за активну працю на Божій ниві нагородив благословенними грамотами художницю зі Львова Ірину Зінько (яка розписала іконостас), церковного старосту Анатолія Бляшука та інших. З усією громадою молився голова сільської ради Ярослав Кушнірук.
31 січня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо