Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

РІЗНОБАРВНО Й ЦІКАВО

Газета «Волинські єпархіальні відомості»
На сайті розміщено основні публікації чергового, 2-го числа «Волинських єпархіальних відомостей».

Особа Івана Хрестителя добре відома читачам, усі знають свята на його честь, як-от Усікновення. Проте про перше і друге знайдення голови Івана Предтечі, що споминається 9 березня, відомо далеко не кожному. Про ці події розповідає Віктор Гребенюк у рубриці «З церковного календаря».

Нині, з огляду на зміни в політичній ситуації, умови діяльності Київського Патріархату дещо змінилися. Якими вони є тепер у Волинській єпархії, розповів архієпископ Луцький і Волинський Михаїл в інтерв’ю газеті «Сім’я і дім». Уривки з нього опубліковано в нашій газеті під назвою «Труднощі зміцнюють».

Священик Микола Лесюк у рубриці «Пізнаємо Біблію» продовжує тлумачити дні творіння. Про п’ятий день він розповідає у статті «Коли з’явилися тварини».

Публікації протоієрея Михайла Бучака завжди приваблюють і не залишають без відгуку. Допис «Прости. Прощаю» такий же талановитий і животрепетний. «А щоб ти не доїхав до наступної калюжі!» – закляв чоловік водія, бо той заляпав його болотом, такого чистого, щойно із церкви. Той не доїхав. І що ж було далі? Читайте!

Чи зображають на іконах сатану? Дивне запитання, скажете ви. Але насправді – зображають, хоч і дуже рідко. Саме про такий образ – «Спокуса Ісуса Христа» із неіснуючої вже Троїцької церкви с. Городище-1 Луцького районного деканату – розповідає мистецтвознавець Тетяна Єлісєєва у рубриці «Волинські ікони».

«Занадто зайняті, щоб померти». Саме так, у щоденній суєті забуваємо, що земне тимчасове життя – лише підготовка до вічного. Так у нас, так і в інших країнах. Нова рубрика «Одновірці за кордоном» розпочинається з цього передруку із сайта Православної Церкви в Америці.

Молитися за померлих чи не молитися – це одне з питань, щодо яких православна точка зору розходиться з протестантською. Чому слід молитися за небіжчиків, Олександр Гапон розповідає в публікації «Велика таїна».

Ще одна тема, на яку ніколи не пропадає інтерес, – коли буде Судний день. Яких тільки дат які тільки лжепророки не називали! Так «Коли прийде кінець світу?» – на це запитання газеті «Волинь нова» та, відповідно, «Волинським єпархіальним відомостям» відповідають протоієрей Віталій Собко і Віктор Гребенюк.

Нині нас переважна більшість політиків тягне у «просвічену», ліберальну Європу. Якою вона є зблизька? Чи треба нам туди? «До Раю чи до Європи?» – запитує читачів ієродиякон Пимен (Мартинов), побувавши в Польщі.
05 березня 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо