Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПОБІЛЬШЕ ДУХОВНИХ ВИДАНЬ!
(оновлено)

7–10 квітня наша Церква вперше взяла участь у Всеукраїнському фестивалі християнської книги, що цього року вп’яте проходив у столиці в Національному університеті фізичного виховання і спорту.

На виставковому стенді Патріархії було представлено й книжки видавничого відділу «Ключі» Волинської єпархії. За словами його завідувача Дмитра Головенка, те, що Київський Патріархат взяв участь у такому форумі, є показником динамічного розвитку церковного книговидання. Адже на спільному стенді було презентовано книги й інших видавництв УПЦ КП: «Благодатний вогонь» Чернівецької єпархії, парафії Святого архістратига Михаїла (с. Пирогів на Київщині), Київського молодіжного православного братства Святих князів-страстотерпців Бориса і Гліба та інших.

Також керівник «Ключів» був приємно вражений тим, як відвідувачі зацікавилися газетою «Волинські єпархіальні відомості». Навіть коли жодного примірника не залишилося, люди підходили й просили ще.

Дмитро Головенко взяв участь у деяких семінарах, що проводилися протягом фестивалю: «Стратегічний контекст діяльності в кризових умовах», «Електронна книжка. Як це робиться», «Книжкові фінанси: собівартість, ціни, склад витрат, авторські відрахування – як врятуватися у морі цифр» та ін.

Найактуальнішими питаннями були: «Чи замінить електронна книга паперову?», «Чи потрібно поширювати християнську книгу в Інтернеті?». Спеціалісти  стверджують: 48 % громадян читають книжки, але щороку 2 % відходять від паперової книги, замінюючи її електронною. Проте як театр не зник, коли з’явилося кіно, а кіно – коли телевізор, так і паперову книгу ніколи не замінить електронна. Художня ж і духовна книжка нині видається переважно в паперовому, класичному варіанті, але й тут настають часткові зміни, наголосив Д. Головенко.

Так само й Інтернет. Завідувач «Ключів» зазначив, що християнським книговидавцям необхідно йти у «світову павутину». Бо ігнорувати технічний прогрес – неправильно. Потрібно популяризувати християнські цінності через усяке добре друковане слово.
12 квітня 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо