Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СОНЦЕ НА КРИЖИНІ

Лікарняний клоун організації «SOS Smile» із Данії з важкохворою дитиною. Луцьк. Світлина інформаційної служби єпархії

На запрошення відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії (завідувачка Валерія Лесюк) до Луцька завітали добровольці організації «SOS Smile» із Данії. У перекладі назва їхнього міжнародного благодійного проекту називається «Рятівна усмішка». Вони – не звичайні волонтери. Їх називають ще «докторами-клоунами». Однак це не циркові клоуни, які зосереджують увагу лиш на собі. Для цих понад усе – посмішка хворої дитини. За словами керівника делегації Беріт Остін, їхнє головне завдання – знайти підхід до кожної дитини й зосередити увагу на маленькому страждальцеві, для якого позитивні емоції мають стати важливою складовою одужання.

Кілька днів для наших волонтерів данці проводили тренінги на такі теми: «Чим лікарняні клоуни відрізняються від циркових?», «Різні види контакту з хворими дітьми», «Психологічні аспекти роботи в дитячій лікарні» та ін.

16 травня добровольці з Данії спільно із волонтерами єпархіального відділу благодійності відвідали онкогематологічний центр дитячої обласної клінічної лікарні та Волинський центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи і дітей-інвалідів у с. Дачне Ківерцівського району. Також Валерія Лесюк передала закладові в Дачному літературу, зібрану в рамках акції «Подаруй дитині книгу в лікарню».

Тепло й щиро приймали клоунів у цих лічницях. Усміхалися хворі дітки, раділи їхні батьки. Адже найважливішим для них були усміхнені уста їхніх кровинок. У ту мить не було помітно дитячих мук. Лише радість іскрилися в очах дітвори. «Значить, ми їм потрібні – команда молодих, завзятих, тих, яким болить чужа біда й душа потребує дарувати радість у лікарняних стінах», – зазначила В. Лесюк.

19 травня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо