Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ІНТЕРВ’Ю РАДІО «ЛУЦЬК»

22 серпня 2006 р.

Єпископ Михаїл дає інтерв’ю в студії радіо «Луцьк». Фото прот. Віталія СобкаНа прохання радіо «Луцьк» єпископ Луцький і Волинський Михаїл дав інтерв’ю ведучій програми «Вітражі» Ірині Кунинець. Понад 40 хвилин він відповідав на низку питань щодо співпраці Церкви й держави, стосунків Київського та Московського Патріархатів, актуальних промлем духовного життя християн, а також про власний життєвий шлях.

Зокрема, на прохання журналістки спрогнозувати розвиток ситуації стосовно утворення єдиної Помісної Української Православної Церкви, владика висловив переконання, що утвердження єдиної Церкви – це більше, ніж просто ідея багатьох патріотів-українців. Це дія, яка відбудеться найближчим часом, не дивлячись на те, що процес складний і довготривалий. Не існувало б питання української Церкви, якби не існувало української держави. Щодо невизнання Київського Патріархату іншими Помісними Церквами, єпископ сказав наступне: «уявіть собі дитину, яка, нещодавно народившись, ще не має свідоцтва про народження. Але ж ми не можемо сказати, що за відсутності цього документа, вона вже не є дитиною. Так і з визнанням нашої Церкви. Тут питання лише часу».

Чи правильно чинять почаївські монахи, не допускаючи паломників Київського Патріархату до Сповіді? За словами архієрея – однозначно ні. Він гостро засудив дії насельників лаври, назвавши їх політичною структурою. Обитель повинна дбати про спасіння людей, а не займатися пропагандою певних ідеологій. Преосвященний переконаний, що «священик зобов’язаний прийняти людину, ким би вона не була і який би гріх вона не вчинила. А вже в процесі сповіді він має право накласти певну покуту, як мудрий лікар, який не одразу ампутовує хвору руку, а спочатку намагається вилікувати її. Адже Христос нікого не відкидав, приймав усіх, зціляючи навіть язичників».

22 серпня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо