Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ

25 серпня 2006 р.

Під час урочистого віче з нагоди 15-річчя Незалежності України на Київському майдані Луцька. Фото прот. Віталія СобкаКиївський Патріархат на Волині святково відзначив 15-ту річницю Незалежності України. 24 серпня у всіх волинських храмах лунали подячні молитви Господеві, за всі його благодіяння до нашої країни.

Напередодні єпископ Луцький і Волинський Михаїл і канцлер єпархії протоієрей Микола Цап на запрошення облдержадміністрації, облради та Луцької міськради взяли участь в урочистистих зборах, які відбулися в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Шевченка.

У день свята владика й священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці долучилися до урочистостей обласного рівня, відкривши віче на Київському майдані Луцька подячним молебнем. Архієрей привітав волинську громаду з ювілеєм і закликав підносити щирі молитви подяки Богові за можливість святкувати 15-річчя незалежності й прохати благословення на подальші багатолітні щасливі роки життя нашої неньки України.

Після віче духовенство взяло участь в урочистій ході центральними вулицями обласного центру. Преосвященний разом із обласними й міськими очільниками поклав квіти до пам'ятних знаків, вшановуючи великих українців.

Офіційне святкування завершилося на Луцькому меморіалі. Тут на прохання кореспондента Волинського телебачення єпископ Михаїл дав коротке інтерв’ю. Відповідаючи на питання щодо ролі незалежності України для Церкви, він зазначив, що проголошення державності України й утворення Київського Патріархату прямо пов’язані, адже Церква – дух і совість нації. «Коли розум і дух єдині – людина є цілісною і сміливо йде вперед, знаючи куди йде. Подібно й держава буде сильною й неподільною лише маючи єдину Помісну Православну Церкву. І народ, і влада це сьогодні усвідомлюють, про що свідчить відповідний пункт Універсалу національної єдності» – підкреслив преосвященний.

25 серпня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо