Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СВІЖИЙ НОМЕР

Газета «Волинські єпархіальні відомості»

Вийшло чергове число «Волинських єпархіальних відомостей».

Найбільше свято у жовтні – Покрова Богородиці. Його всі люблять, відзначають, на його честь зведено безліч храмів, з ним пов’язано давні звичаї... Але що воно означає? Які обставини його виникнення? Про це розповідає Віктор Гребенюк у постійній рубриці «З церковного календаря».

Так само добре знане свято Йоана Богослова і є багато його ікон. Однак образ із храму с. Окорськ – нетрадиційний. У чому особливість цієї реліквії, розповідає в колонці «Волинські ікони» науковець Людмила Карпюк.

Статтею «Святімо його» священик Микола Лесюк завершує серію публікацій, що тлумачать глави Старого Заповіту про Дні творіння.

«Знімали у селі кіно» – це матеріал Андрія Гнатюка про те, як фільмували знаменитого «Сліпого музиканта». А при чім тут церква? – спитаєте Ви. А при тім, що частину зйомок проводили на церковному подвір’ї в с. Воротнів на Волині. Що ж це за храм, яка його минувшина, який нинішній стан? Читайте – довідаєтесь.

Нині щораз більше людей подорожує. Мандрівки релігійні, до святих місць називаються прощами, паломництвами, богоміллями. Кількість прочан дедалі зростає і в нашій єпархії, зокрема на Святу Землю. Але дехто все ще вагається. Що собою являє проща до Ізраїлю, які місця ви побачите, до яких святинь преклонитесь, розповідає Наталія Кравчук у статті «Треба таки поїхати!».

Ми багато втратили з нашої духовної спадщини, але все ще маємо що втрачати і, на жаль, втрачаємо дуже швидко. Це, зокрема, дерев’яна сакральна архітектура. Як уберегти старі Божі доми від руйнування? Про це мова у матеріалі «Дерев’яні церкви».

У цьому числі газети Андрій Гнатюк публікацією «Лікуватися по-православному» відкриває нову рубрику «Чернеча аптечка». Рецепти її вельми прості, але перевірені століттями, тож перш ніж ковтати таблетки, варто почитати, як давали собі раду з хворобами монахи.

15 жовтня 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо