Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БУДЬМО НОВИМИ!

Богослужіння в день ангела архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. Світлина інформаційної служби єпархії

13 жовтня, в день пам’яті святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Руси, єпархія відзначила день ангела архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. З цієї нагоди у кафедральному соборі Святої Трійці відправили Божественну Літургію та подячний молебень. Із владикою співслужили канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Ігор Швець, декани єпархії та інші священнослужителі.

Після Богослужіння о. Микола від імені духовенства привітав архієрея зі святом і побажав міцного здоров’я, реалізації всіх задумів й витривалості в нелегкому архіпастирському служінні. Також канцлер зазначив, що особливої уваги владика приділяє розвитку монастирів, освіті духовенства, адже завдяки його старанням Волинська духовна семінарія стала богословською академією. З часу його призначення в області зареєстровано 104 релігійні громади, освячено 55 новозбудованих храмів.

Владика подякував за вітання, а також зазначив, що сьогодні, так, як і 2000 років тому, необхідно говорити людям про віру в Бога. Ми повинні покладати всю надію на Господа, але чомусь в душі залишаємо сліди язичницького розуміння, яке було у наших пращурів. Ідучи до церкви, боїмося чорного кота, котрий перебігає нам дорогу, і при тім говоримо, що віримо. Нам треба старатися викорінювати в собі старі погляди й ставати новими особистостями – розуміючими, небайдужими, активними, підкреслив архієрей.

20 жовтня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо