Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ТОРЖЕСТВО АКАДЕМІЇ

Під час урочистого зібрання з нагоди актового дня Волинської православної богословської академії. Світлина інформаційної служби єпархії

Учора Волинська православна богословська академія (ВПБА) відзначила актовий день. Цього року – вперше як вищий навчальний заклад Київського Патріархату.

Святкування розпочалося Богослужінням в кафедральному соборі Святої Трійці, яке очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужили єпископи Харківський і Богодухівський Лаврентій, Тернопільський і Теребовлянський Павло, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, Чернівецький і Кіцманський Марк, канцлер нашої єпархії протоієрей Микола Цап, ректор ВПБА протоієрей Ігор Швець, декани та інше духовенство. Після Служби Божої та подячного молебня владика Михаїл виголосив проповідь, у якій закликав наслідувати волинських святих.

Відтак архієрей для представників ЗМІ провів невеличку екскурсію корпусами академії, розповів про устрій, навчання, проживання студентів. Як зазначив високопреосвященний, найголовніше завдання на сьогодні – навчити майбутнього пастиря не тільки відправляти Богослужби, а й провадити соціальне служіння – у лікарні, школі, на заводі тощо.

Пізніше в нижньому храмі собору відбулося урочисте зібрання. Проректор з науково-дослідницької роботи протоієрей Володимир Вакін прочитав лекцію про впровадження інноваційних технологій у навчанні. З вітальним словом звернулися єпископ Лаврентій, ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький, доктор історичних наук професор Михайло Кучинко та інші достойники. Відмінників навчання відзначено подарунками – православними книгами.

У заключному слові владика Михаїл висловив задоволення вихованцями, які намагаються якнайкраще вчитися й працювати на славу Божу. Колись священик міг проповідувати тільки в церкві, а сьогодні ми намагаємось навчити студентів бути ближчими до людей, прищеплювати слово Боже й поза храмом. Праця і молитва – це ті рушії, якими повинні керуватися майбутні пастирі, підкреслив архіпастир.

Актовий день завершився невеличким концертом академічного хору.

25 жовтня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо