Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДЕПУТАТИ СПРИЯЮТЬ

Волинська обласна рада

Волинська обласна рада підтримала звернення Всеукраїнської Ради Церков (ВРЦ) до Президента України щодо тарифів на житлово-комунальні послуги для релігійних організацій. Проект рішення ініціював депутат облради, голова інформаційно-видавничого центру нашої єпархії протоієрей Віталій Собко. Раніше цей документ схвалила постійна комісія облради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.

У зверненні ВРЦ зокрема зазначено, що релігійні організації України опинилися у вкрай несприятливих обставинах у зв’язку зі скасуванням Урядом тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні, як для населення. Ще раніше, на початку цього року, тарифи на електроенергію були збільшені для церковних спільнот на 30 % шляхом диференціації цін для населення, подібним чином зросла і ціна на природний газ.

В результаті цих рішень Церкви та релігійні організації були поставлені на один рівень з комерційними структурами – суб’єктами підприємницької діяльності, що повністю ігнорує їх неприбутковий статус та обсяг здійснюваної у суспільстві соціальної роботи.

Тому Рада Церков просить Президента України доручити Кабінету Міністрів розробити та ухвалити зміни до постанов, повернувши порядок, що існував дотепер, і прирівняти житлово-комунальні тарифи для потреб релігійних організацій (окрім виробничої діяльності) до нижнього рівня диференційованих цін, які затверджуються для населення, а також не застосовувати при цьому обмежень щодо обсягу споживання цих послуг.

08 листопада 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо