Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПОЧАТОК НАВЧАЛЬНОГО РОКУ В СЕМІНАРІЇ

2 вересня 2006 р.

Єпископ Михаїл вручає студентський квиток одному з вихованців-першокурснків. Фото Сергія ДубинкиВолинська духовна семінарія розпочала навчальний рік. З цієї нагоди відправили Божественну Літургію в кафедральному соборі Святої Трійці, яку очолив ректор протоієрей Іван Нідзельський.

Під час молебня до викладачів, вихованців, а передусім – до першокурсників звернувся єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що священичий шлях – це шлях щоденного служіння Богові і людям. «Священнослужіння – не професія, а стиль життя. – підкреслив владика. – Господь обрав Вас для великої і жертовної праці в Церкві Божій. Тому плекайте в собі тверде бажання вчитися й духовно зростати, аби виправдати свою обраність».

Задоволення вихованцями цьогорічного набору висловив архієрей у короткому інтерв’ю кореспондентові обласного телебачення. Він відзначив досить високий рівень знань нових семінаристів, що дає підстави сподіватися на збільшення кількості високоосвічених душпастирів у майбутньому. Також преосвященний висловив переконання, що реформа духовної освіти обов’язково приведе духовні школи Київського Патріархату до набуття державної акредитації.

Урочисті збори семінарського колективу розпочалися вітаільним виступом отця ректора, в якому він, зокрема, зазначив: «Не зважаючи на те, що не закінчено ремонт у семінарському гуртожитку й триває будівництво нового корпусу, ми сповнені бажання навчати й навчатися». Отець Іван також підтвердив, що цього року навчальний процес проходитиме відповідно до запланованої Київським Патріархатом реформи богословської освіти. Відтепер випускники семінарії після чотирирічного навчання й захисту дипломної роботи одержуватимуть ступінь бакалавра Богослів’я. Це, на думку ректора, сприятиме тому, що зі стін духовних навчальних закладів виходитимуть пастирі, здатні працювати в умовах багатоконфесійного сьогодення.

Після промови отця ректора єпископ Михаїл вручив вихованцям студентські квитки.

Цьогоріч у семінарії – 31 вихованців-першокурсників, більшість із яких – волиняни. Як повідомив прес-службі єпархії семінарський секретар протоієрей Ігор Скиба, всього на сьогодні в семінарії навчається 130 вихованців під опікою 24-х викладачів. Введено кілька нових предметів, таких як містичне богослів'я, історія філософії, історія релігій.

02 вересня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо